Tret de sortida a la campanya “IUABtat de gènere?”


Un grup d’estudiants de 4t curs dels graus de Pedagogia i d’Educació Social ha engegat la campanya anomenada “IUABtat de gènere?”, una iniciativa subvencionada per la Fundació Autònoma Solidària que compta amb la col·laboració i assessorament de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB i que aquest mes d’abril començarà una sèrie d’activitats.

El grup d’estudiants, conformat per Luna Martínez, Marc Martínez i Marta Pareja, inicia la implementació de la campanya anomenada “IUABtat de gènere?”, una iniciativa que compta amb el suport de la Fundació Autònoma Solidària i amb l’orientació de Observatori per a la Igualtat de la UAB.

Aquest projecte respon a la necessitat de sensibilització al voltant d’algunes desigualtats existents en perspectiva de gènere a la universitat, partint de la diagnosi realitzada per part de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB recollida en el Tercer pla d’acció per a la igualtat entre dones i homes a la Universitat Autònoma de Barcelona (2013).

La primera activitat de la campanya tindrà lloc el proper dimecres 26 d’abril de 11h a 15h a l’estand de l’Observatori per a la Igualtat, coincidint amb una fira a la Plaça Cívica. En aquest espai es difondran les vinyetes que han estat elaborades per la dissenyadora gràfica Desiree Arco i l’il·lustrador gràfic Nicolás Valdés. Aquestes estampes pretenen reflectir i reflexionar al voltant de conceptes molt presents a la nostra universitat com la segregació per àmbit de coneixement, el rendiment acadèmic o el sostre de vidre. A més de presentar les vinyetes, també es realitzarà una activitat que consistirà en la reflexió sobre les desigualtats de gènere a la UAB a partir de frases cèlebres. Les persones que hi participin també podran compartir experiències superadores de les desigualtats per raó de gènere a la universitat, així com plasmar aquestes idees en un mural col·lectiu.

La darrera activitat, anomenada “Per la igualtat de gènere a la UAB, quina és la teva idea?”, serà un concurs obert a l’estudiantat de la UAB on es proposa dibuixar una vinyeta que reculli alguna mesura o suggeriment que permeti revertir les situacions que mostren les anteriors vinyetes. El termini de presentació de les propostes s’obre el dia 19 d’abril i es tancarà el dia 18 de maig. Les bases del concurs per a participar-hi es troben publicades al web de la FAS i de l’Observatori. També podeu consultar-les al blog de la campanya.

Els estudiants impulsors de “IUABtat de gènere?” animen a la comunitat universitària a participar en aquestes activitats entenent que parlar de gènere significa parlar d’equitat, democràcia i justícia social.