“Cal formar ciutadans crítics”


Hilligje van’t Land, directora de programes i membres de l’Associació Internacional d’Universitats (IAU), parla en un vídeo entrevista de la importància de fomentar l’Educació pel Desenvolupament Sostenible (EpDS) a la universitat.

La directora de programes i membres de l’Associació Internacional d’Universitats (IAU), Hilligje van’t Land, va reflexionar a través d’una entrevista realitzada per la Fundació Autònoma Solidària, sobre l’Educació pel Desenvolupament Sostenible (EpDS) a les institucions d’Educació Superior.

A l’entrevista, Hilligje van’t Land va reiterar la necessitat de “formar als estudiants per tal que es converteixin en els ciutadans crítics que necessita la societat avui en dia”. La dirigent de la IAU va remarcar que “l’Educació Superior té un paper clau perquè és allà on els estudiants seran educats en els líders d’avui i de demà”. També va parlar de la necessitat d’integració de les diferents agendes globals, apuntant alguns dels reptes que suposa desenvolupar l’EpDS a la universitat. Complementàriament, Hilligje va detallar les actuacions que s’estan duent a terme des de la IAU, així com els recursos sobre EpDs en Educació Superior que aquesta associació ofereix.

L’entrevista es va realitzar al seminari “El rol de la universitat envers els Objectius de Desenvolupament Sostenible: Construint una universitat crítica i compromesa”, realitzat el passat 11 de juliol de 2016 al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona. L’activitat va ser organitzada per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), conjuntament amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP).Aquest seminari va ser la tercera edició d’un espai de treball en xarxa amb l’objectiu de promoure un enfocament d’educació transformadora en l’àmbit formal de les universitats. Concretament, al seminari es van tractar temàtiques com les competències transversals vinculades a l’EpDS, la formació del professorat per promoure-la i la introducció dels ODS en la formació universitària.